Tűzvédelmi felhívás!

2019. január 09., 15:23

Tisztelt tagtársak!

Az utóbbi időben elszaporodtak a középmagas lakóépületekben, (nemcsak a panelban) tűzesetek. Négy alapvető dolgot tisztázni kell.

  • A hőszigetelésnek nem automatikus velejárója hogy egy épületben tűz keletkezik. Természetesen a felújított épületeknél a tűzrendészeti szabályok betartása kötelező érvényű.
  • A közlekedési utak, menekülési utak szabadon tartása minden épületben lakó lakástulajdonosára kötelező. Az elkövetkező időben épületeinken tartandó tűzrendészeti szemle alkalmával az ilyen helyen talált bútorok, hűtőszekrények egyéb ingóságok egy figyelmeztetés után a tulajdonos költségére el lesz szállítva.
  • Tűz, vagy a legkisebb füst észlelése esetén azonnal hívjuk a tűzoltóságot a 105-ös telefonszámon, és riasszuk lakótársainkat az épület minél gyorsabb elhagyására. Fontos, hogy lépcsőháztűz esetén a LIFTEK HASZNÁLATA TILOS és ÉLETVESZÉLYES!

Nem tanácsos, sőt tilos az alagsori tárolókban szemétledobó helységben, valamint a lépcsőházban, a tulajdonosok lakásaiban nagy mennyiségű, gyúlékony tűzveszélyes anyagot felhalmozni, tárolni (még átmenetileg sem)
Vissza az előző oldalra!
Nádasdy Lakásszövetkezet - Magyar